Відомий український ресторатор передав контроль над своїм бізнесом екс-дружині – Delo.ua
Цю інформацію він оприлюднив на своїй Facebook-сторінці.
"Я завершую один із найзначущіших етапів свого життя, пов'язаний із ресторанним бізнесом, і з вдячністю відкриваю двері в нове", - написав Борисов.
Він додав, що весь його ресторанний бізнес GastroFamily відтепер повністю належить і керується Оленою Борисовою.
"Борисов зазначив: 'Я передаю їй всі права на бренди та заклади, що були розроблені нами разом.'"
Він уточнив, що залишається в ролі пасивного партнера та співінвестора, не беручи участі в жодних стратегічних або операційних питаннях.
"Цей досвід мотивує мене на створення нового, натхненного та важливого. Попереду -- нова історія", - підсумував Борисов.
О GastroFamily
GastroFamily - це мережа ресторанів, що включає як заклади формату фаст-кежуал для швидкого харчування, так і затишні класичні ресторани, які пропонують вишукану кухню та елегантні страви.
GastroFamily об'єднує понад 80 різних за концепцією закладів. Серед них - столичні ресторани "Канапа", Philadelphia Roll&Bowl, "Остання Барикада", "Любчик", "Ватра", а також мережі закладів "Барсук", Mushlya, "Білий Налив" та БПШ (БеляшПончикШаурма).
Дмитро Борисов відкрив свій перший ресторан "Барсук" у 2010 році. Через 8 років відкрили гастрономічний паб GASTROROCK (зараз це одеський ресторан "Любчик") та азійський стейк-хаус Oxota na Ovets, ресторан нової української кухні Канапа (який працює не лише у Києві, а й у Варшаві).
Потім Борисов відкрив сучасні рибні ресторани РИБАLOVE та Crab's Burger.Для найменших вигадали Babyrock -- гастрономічне кафе і простір для дітей з розважальними та розвиваючими функціями.
Також було втілено в життя амбітні проекти, такі як ресторан японсько-перуанської кухні RONIN і заклад Остання Барикада.
У 2017-му відкрив ресторани, присвячені різним аспектам української регіональної кухні. бараниною, фантастичними винами та міцним українським алкоголем.
Окрім цього, Борисов заснував заклад Chicken Kyiv, присвячений столиці та її кулінарним традиціям. Тут пропонують знамениті котлети по-київськи, а також страви з фермерської курки та каплунів.
Започатковано також демократичне необістро "Канапка" на Андріївському узвозі, що стало новаторським для України форматом 1€ бару (smart casual). У Києві, Львові та Луцьку відкрито сидерію "Білий Налив", де подають сидр, устриці та хот-доги. Крім цього, в Києві та Дніпрі працюють заклади "Dogz & Burgerz", а також морепродуктові ресторани "Mushlya Bar" і "Mushlya Cafe". Не забуто й про "БПШ", де можна поласувати біляшами, пончиками та шаурмою.
У 2019 у GastroFamily з'явилась власна доставка їжі із закладів.