"Цей овоч, який вважається одним із найбільш вимогливих у вирощуванні, вже більше десяти років успішно вирощують фермери Одещини."
Агрокомпанії Факел та Діана-М входять до числа провідних виробників овочів Одеської області та вирощують поряд із традиційними культурами -- огірками, томатами, перцем, баклажанами і не зовсім типові для України -- пекінську капусту.
Цю інформацію повідомляє видання latifundist.
"В овочевому бізнесі не можна робити ставку на одну культуру", -- переконаний власник підприємства Факел Мурат Цхадая.
Фірми володіють власними складами для овочів, холодильними установками та виробничими приміщеннями для консервування. Їхня продукція надходить до провідних торгових мереж України, таких як АТБ, Сільпо, Фора та інші.
Згідно з висловлюваннями керівника компанії, вирощування пекінської капусти вважається одним з найскладніших процесів.
"Трипс її 'обожнює', і до того ж вона схильна до бактеріальних уражень, що може призводити до гниття стрижня," - поділився він. - "Поки не зріжеш, не дізнаєшся, що всередині ховається гниль."
Загалом ринок пекінської капусти в Україні невеликий через складність вирощування. Десь схожа ситуація і з білокачанною. "Через посуху, трипсам ніде харчуватися і вони масово летять на поля з капустою. Тому, щоб отримати чисту продукцію, потрібно комплексно підбирати схему обробок, інакше трипс швидко з'являється всередині качанів", -- пояснює директор.
Як зазначив Цхадая, вони займаються вирощуванням цієї культури вже більше десяти років.
"Ми вирощуємо пекінську капусту вже понад 10 років і знайшли підхід до отримання найвищої якості. За правильного зберігання вона може лежати 3-4 місяці, хоча це й не такий довгий строк, як, наприклад, для цибулі чи картоплі", -- розповів він. -- "Але без зберігання на ринку не обійтися. Якщо виростити менше й продати все за місяць, то наступні три місяці полиці займуть інші виробники".
Як повідомлялось, український фермер Іван Павліш вирощує батат, який стає дедалі популярнішим в Україні. Свою продукцію він реалізує під брендом Бататко.